Digitaal Living Lab SAIL2020

Vandaag zijn Port of Amsterdam, Gemeente Amsterdam, SAIL Amsterdam 2020, Waternet, Politie Nederland, Rijkswaterstaat voortvarend van start gegaan met experimenten in het ‘Digitaal Living Lab SAIL2020’, als onderdeel van het programma de Digitale Rivier, het innovatieprogramma van Rijkswaterstaat. Met grote dank aan Thomas Dooves en Anil Balgobind van BDDZ voor het innovatieve online design lab en de gedreven begeleiding van de break-out sessies.

In het online lab is door een twintigtal deelnemers met veel enthousiasme gewerkt aan vier experimenten, waarbij samen innovatief werken aan een veilige SAIL voorop staat:
1. Drone interactie recreatievaart – beroepsvaart
2. Data vaarbewegingen tijdens SAIL
3. Security op toegangspoorten
4. Samen innovatief communiceren met bezoekers SAIL

Ondanks onzekerheden rond SAIL en huidige beperkingen voelen wij ons extra gemotiveerd om juist nu samen door te gaan met het samen leren experimenterend innoveren, het doel van de Digitale Rivier. De energieke kick off vandaag in het ‘Digitaal Living Lab SAIL’ geeft veel vertrouwen. Dank aan de deelnemers, waaronder Joost Zuidema, Joshua Serrão, Jelmer de Lange, Ilona Brands, Daan Groenink, Lindomar Minguel, Maarten Ensink, Jan Hendrik Beks, Wopke Kuipers.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *